Hamlet u poseti Ujedinjenim nacijama

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamlet u poseti Ujedinjenim nacijama

Dvogodišnja svetska turneja, odvela je Šekspirovog "Hamleta" i do Ujedinjenih nacija

Predstava, u produkciji čuvenog Glob teatra iz Londona, biće održana večeras u sedištu svetske organizacije, u Njujorku, koje je i samo poprište svojevrsnih političkih drama.

Svega 12 glumaca odigraće predstavu koja je postavljena ovog proleća u čast >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 450-godišnjice od rođenja barda engleske književnosti.

"Hamlet", koji istražuje političku intrigu i moralnu korupciju, naći će se tako na mestu čiji je osnovni zadatak da rešava međunarodne konflikte.

Turneja pod nazivom "GlobetoGlobe" započela je 23. aprila u Londonu, a komad u režiji Dominika Dromgula i Bila Bakhursta, dosad je imala priliku da vidi publika mnogih evropskih gradova, uključujući Beograda (19. juna).

Nakon Severne i Južne Amerike, predstava se seli u zapadnu Afriku, a zatim još dalje do Australije, odakle će nastaviti put preko Indonezije, Japana, Kine i Azije, pa opet do Afrike, ovog puta istočne, da bi se na kraju vratila nazad u Englesku.

Turneja će se završiti u Globu 23. aprila 2016. godine, kada se navršavaju četiri veka od smrti čuvenog dramskog autora Vilijama Šekspira.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.