F8: Finale bez srpskih timova - prvi put od 2013.

Izvor: Mondo, 19.Maj.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F8: Finale bez srpskih timova - prvi put od 2013.

Prvi put od Londona 2013. srpska košarka neće imati predstavnika u utakmici za titulu juniorske Evrolige.

Foto: MN Press

Fajnal-ejt turnir juniorske Evrolige, koji se tradicionalno održava paralelno sa seniorskim Fajnal-forom, doneo je Beogradu neslavan kuriozitet kada su u pitanju ovdašnji predstavnici

Prvi put od 2013. godine poslednji takmičarski dan Evrolige neće početi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << učešćem srpske juniorske ekipe u finalu. Posle tri "vezana" finala Crvene zvezde mts i prošlogodišnjeg nastupa Mega Bemaksa, ove sezone ni jedni ni drugi nisu uspeli da izbore završnicu.

U utakmici za titulu juniorskog prvaka Evrolige u nedelju od 10 časova ujutro igraće Lijetuvos Ritas (Litvanija) - Stela Azura (Italija).

Juniori Zvezde imali su šansu da u subotu ubedljivom pobedom protiv Italijana ponovo uđu u finale, ali je ekipa iz Rima trijumfovala u "Pioniru" rezultatom 75:64 i izborila plasman. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Konti sa 23 poena, a Dalf Adem Panopio je postigao 19. Među crveno-belima, koji su završili učešće sa skorom 1-2, najviše poena postigli su Arijan Lakić (15), Marko Pavićević (14) i Zoran Paunović (11).

Foto: MN Press

Poput Zvezdinih klinaca, i juniori Mega Bemaxa završili su učešće skorom 1-2, jer ih je u subotu ujutro pobedio Real Madrid - 78:72. Najefikasniji igrač utakmice sa 16 poena bio je talenat "kraljevića" Mario Nakić (na slici), sin nekadašnjeg igrača Cibone i Partizana, Iva Nakića.

U ekipi Mege efikasniji od ostalih bili su povremeni prvotimac Luka Cerovina (17 poena) i Mateja Jovanović (15).

Interesantno je da će nedeljno finale biti repriza finala januarskog kvalifikacionog turnira u Kaunasu.

Tabela Grupe A: Lijetuvos Ritas 3-0, Real 2-1, Mega Bemax 1-2, Pariz 0-3

Tabela Grupe B: Stela Azura 3-0, Huventud 2-1, Zvezda 1-2, Bajern 0-3.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.