Dvoje mrtvih, 21 povređen u pucnjavi u Oslu, otkazan Prajd

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2022, 08:21

Dvoje mrtvih, 21 povređen u pucnjavi u Oslu, otkazan Prajd

Dve osobe su poginule, a 21 povređena u masovnoj pucnjavi u Oslu u ranim jutarnjim časovima 25. juna, saopštila je policija. Slučaj se istražuje kao mogući teroristički napad uoči Parade ponosa u glavnom gradu Norveške. Deset osoba je teže ranjeno, ali nisu u životnoj opasnosti, saopšteno je. Norveška služba bezbednosti nazvala je pucnjavu "ekstremnim islamističkim terorističkim činom". Pucnjava na tri lokacije Policija je saopštila da je osumnjičeni, identifikovan kao...
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUCNJAVA U NOĆNOM KLUBU U OSLU! Dvoje mrtvih, 14 ranjenih, napadač ekspresno uhapšen

Izvor: Blic, 25.Jun.2022

Dve osobe su poginule, a 14 ranjeno u masovnoj pucnjavi u Oslu u ranim jutarnjim časovima 25. juna, saopštila je norveška policija.

Nastavak na Blic...

Organizatori Prajda u Oslu na savet policije otkazali Paradu ponosa

Izvor: Danas, 25.Jun.2022

Organizatori okupljanja LGBT pristalica u Oslu otkazali su godišnju Paradu ponosa koja je trebalo da se održi danas, a to je učinjeno na savet policije, posle pucnjave ispred kluba popularnog u toj zajednici, u kojoj su poginule dve osobe.

Nastavak na Danas...

Dvoje stradalo, 14 povredjeno u pucnjavi u Oslu

Izvor: Beta, 25.Jun.2022

Dve osobe su stradale a 14 je povredjeno noćas u pucnjavi u Oslu koji se priprema za godišnju Paradu ponosa, saopštila je policija.Pucnjava se dogodila ispred bara u centru norveške prestonice, koji je popularan medju pripadnicima LGBT zajednice, rekli su svedoci.Osumnjičeni za napad je uhapšen,...

Nastavak na Beta...

RADIKALNI ISLAMISTA Evo šta se zna o napadaču koji je ubio dvoje u gej klubu u Oslu: Optužen je za TERORIZAM

Izvor: Blic, 25.Jun.2022

Veruje se da je 42-godišnji muškarac uhapšen pod sumnjom da je jutros u Oslu ubio dve i ranio još 21 osobu, radikalni islamista koji ima istoriju mentalnih bolesti, saopštila je danas norveška obaveštajna služba PST.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.