Izvor: Luftika.rs, 17.Jun.2021, 11:09

Dokazi o slučajevima pedofilije u SPC stigli u Brisel

Bivši đakon Bojan Jovanović razgovarao je juče sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) o organizovanoj pedofiliji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i uskraćivanju zaštite i podrške žrtvama, javlja Danas.
Jovanović godinama ukazuje na pedofiliju i druge malverzacije u crkvi, a 2015. je u javnost izašao s tvrdnjama da ga je vladika Kačavenda seksualno uznemiravao i tražio da mu dovodi dečake. Bio je i jedan od šest tužitelja pred Visokim sudom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Londonu protiv SPC zbog pedofilije i seksualnog zlostavljanja koje se dešavalo u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.
Tužba u međuvremenu nije usvojena. Nedavno je objavio knjigu “Ispovest kako smo ubili boga“, koja, između ostalog, govori o tome kako crkva zastrašuje i ubija žrtve pedofilije uz pomoć države.
Jovanović ukazuje za Danas da je zbog pandemije korona virusa razgovor sa predstavnicima Evropskog parlamenta koji su zaduženi za ljudska prava obavio putem video-konferencijske veze.
– Predstavnicima EP dostavili smo dokaze o svim slučajevima pedofilije u crkvi, koji godinama unazad zavređuju pažnju javnosti a na koje nadležne institucije uporno ćute. Oni su iskazali interesovanje da se pitanje procesuiranja organizovane pedofilije i zaštite žrtava od strane sistema uključe u izveštaj o napretku Srbije ka Evropskoj uniji kada su u pitanju ljudska prava, prava na slobodu veroispovesti, reforma pravosuđa i borba protiv organizovanog kriminala – rekao je Jovanović za Danas.
Profesor bogoslovije zverski silovao studentkinje u manastiru, Irinej i Porfirije ćutali na molbe žrtve

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.