Čekao je, čekao i dočekao: Venger konačno ne mora da prodaje najbolje igrače

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekao je, čekao i dočekao: Venger konačno ne mora da prodaje najbolje igrače

„Kada svi vaši fudbaleri imaju blizu 30 godina ne možete da kupite 30-godišnjeg igrača, jer će umreti zajedno“, rekao je francuski strateg

Samir Nasri, Bakari Sanja, Emanuel Adebajor, Kolo Ture, Sesk Fabregas, Aleks Song – svi ovi igrači su napustili Arsenal u nekoliko prethodnih godina dok su bili na vrhuncu karijere, ali navijači Tobdžija više neće morati da gledaju igrače koji su stasali na Emiratima kako igraju za druge klubove, tvrdi Arsen Venger. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Trener londonske ekipe je naglasio da je period štednje prošao za Arsenal i da više neće biti otimačine njegovih igrača.

„Kada smo bili u periodu ograničenih finansija, morali smo da prodajemo igrača kada su oni počinjali da pružaju dobre partije – od 18. do 23. godine. Igrač postaje igrač sa 23 ili 24 godine, ali ako moraš da ih prodaješ sa 23 ili 24 onda se osećaš da radiš za druge klubove“, rekao je Venger.

Ovo ipak ne znači da će Arsenal prestati da se oslanja na mlade fudbalera.

„Godinama su mogli da mi govore: 'nemaš izbora, moraš da igraš sa njima', ali sada želimo da održimo to. Deo DNA kluba je da daje šansu mladim fudbalerima“, objasnio je Francuz.

Prethodnih godina je Mančester Siti najčešće kupovao od Arsenala, Građani sada imaju problem sa velikim brojem igrača koji se bliže četvrtoj godini života, a Venger je objasnio kako treba obaviti regeneraciju ekipe.

„Kada su svi vaši igrači blizu 30 ne možete da kupite 30-godišnjeg igrača, moraš da kupiš igrača koji ima 22 ili 23, jer ako kupite još jednog igrača sa 30 godina, umreće zajedno“, poručio je popularni Profesor.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.