ČAJNIK KOJI JE UBIO LITVINJENKA Špijun otrovan polonijumom u londonskom hotelu

Izvor: Blic, 21.Jan.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAJNIK KOJI JE UBIO LITVINJENKA Špijun otrovan polonijumom u londonskom hotelu

Bivši ruski špijun Aleksandar Litvinjenko najverovatnije je ubijen tako što su Dmitrij Kovutin i Andrej Lugovoj, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, 2006. godine sipali radioaktivni polonijum u njegov čaj, u hotelu Mejfer u Londonu.

To su pokazali rezultati istrage koji su pokrenuli međunarodni skandal. Na internetu su osvanule fotografije čajnika koji je korišćen kao dokaz. U sudoperi hotelske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kantine takođe su pronađeni tragovi polonijuma.

Veruje se da su dvojica agenata i ranije pokušala da otruju Litvinjenka, i to u jednoj londonskoj kancelariji, mesec dana uoči njegove smrti.

Predsednik istražnog veća Robert Oven izjavio je da je siguran da se radi o isplaniranom činu.

- Nema sumnje da su Kovutin i Lugovoj namerno usmrtili žrtvu, iako nisam siguran da su bili upoznati sa svim karakteristikama otrovne supstance - rekao je Oven.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.