Britanski ogranak Viz era dobio sertifikat avio-operatera i dozvolu za rad, Obavljen prvi let na liniji London Luton-Bukurešt

Izvor: TangoSix.rs, 03.Maj.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ogranak Viz era dobio sertifikat avio-operatera i dozvolu za rad, Obavljen prvi let na liniji London Luton-Bukurešt

Kompanija „Wizz Air UK Limited“, ogranak u punom vlasništvu kompanije Wizz Air, danas je dobila sertifikat avio-operatera i dozvolu za rad koje izdaje britanska Agencija za civilno vazduhoplovstvo, saopšteno je iz Wizz Air.
Kako navode, Wizz Air UK, sa sedištem na aerodromu London Luton, počinje sa radom danas prvim letom između London Lutona i >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Bukurešta.
– Wizz Air UK će imati flotu od 8 potpuno novih aviona tipa A320 i A321 do kraja godine, što predstavlja investiciju vrednu 860 miliona dolara, uz 300 novih direktnih radnih mesta za menadžere, pilote i kabinsko osoblje.
Zahvaljujući ovome, grupacija će sada u ponudi imati blizu 9 miliona mesta na niskotarifnim letovima za i iz Velike Britanije u 2018. godini, što je za oko 14% više nego prošle godine. Nastavak širenja podrazumeva dodatna ulaganja i radna mesta u Velikoj Britaniji s obzirom na to da smo trenutno 8. po veličini avio-kompanija koja posluje ovde. – kažu iz te avio-kompanije.
Grupacija će sada u ponudi imati blizu 9 miliona mesta na niskotarifnim letovima za i iz Velike Britanije / Foto: Wizz Air Naš kolumnista Alen Šćuric nedavno je pisao o tome da je Wizz Air ušao u panevropski rat gde je jedan od frontova upravo London, ali i analizirao ko zaista stoji iza te avio-kompanije.

The post Britanski ogranak Viz era dobio sertifikat avio-operatera i dozvolu za rad, Obavljen prvi let na liniji London Luton-Bukurešt appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.