Izvor: Politika, 06.Dec.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bond u „Spektru” sa Monikom Beluči

Danijel Krejg četvrti put u odelu 007, film režira Sem Mendez, agentu pomaže i lepotica Lea Sejdu, a negativac je oskarovac Kristof Valc

Novi film u akcionom serijalu o Džejmsu Bondu zvaće se „Spektar” (Spectre), saopšteno je juče u Londonu. Posle uspeha prethodnog filma o agentu 007 – „Skajfol”, koji je u bioskopima širom sveta zaradio više od milijardu dolara, i ovaj film režiraće britanski reditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Sem Mendez, dobitnik Oskara za režiju filma „Američka lepota”. Popularnog junaka četvrti put tumačiće Danijel Krejg, koga smo gledali i u filmovima „Kazino rojal” i „Zrno utehe”.

Agent u službi kraljevskog veličanstva imaće u novom filmu dve devojke: Italijanku Moniku Beluči i francusku glumicu Lea Sejdu, poznatu po ulozi u drami „Plavo je najtoplija boja”, koji je 2013. nagrađen „Zlatnom palmom” u Kanu. Kako su pisali britanski mediji, negativca Oberhausera tumačiće dvostruki oskarovac Kristof Valc, nagrađen priznanjima Američke filmske akademije za epizode u filmovima Kventina Tarantina „Prokletnici” i „Đangova osveta”.

Iz prethodnog „Skajfola” uloge će reprizirati Naomi Haris (mis Manipeni) i zvezda filma „Parfem – hronologija jednog zločina” Ben Višu kao Kju (Q). Novi u glumačkoj postavi su: Dejvid Bautista, poznat po roli u hitu „Čuvari galaksije”, i Endru Skot, znan po ulozi profesora Morijartija iz britanske TV serije o Šerloku Holmsu.

Pošto je u 23. filmu o Bondu, lik čuvene M (tumačila ju je oskarovka Čudi Denč) nastradao, novi M biće Rejf Fajns koji je svoj rediteljski debi „Koriolan” snimao u Srbiji. A naša zemlja, koju su neki domaći tabloidi navodili kao lokaciju snimanja 24. filma o Bondu, ipak neće imati tu privilegiju. „Spektar” će biti sniman u studiju „Pajnvud” u Londonu (prva klapa pašće u ponedeljak, 8. decembra), Rimu, Meksiko Sitiju, u nekoliko gradova u Maroku, kao i na Alpima u Austriji, na lokacijama na kojima je sniman 10. film o Bondu – „Špijun koji me je voleo”, 1977. Snimanje „Spektra” trajaće čak sedam meseci, a svetska premijera je zakazana za 6. novembar 2015. godine.

Kao i u „Skajfolu”, muziku i scenario potpisaće isti autori: muziku će komponovati Tomas Njumen (još nije saopšteno koja zvezda će otpevati glavnu pesmu za film), a scenario su napisali: Rob Vejde, Nil Pirvus i Džon Logan koji je pisao predložak za „Gladijatora”.

Za naziv novog filma o Bondu iskorišćen je naziv terorističke organizacije iz prethodnih filmova o tajnom agentu. Što se zapleta tiče, producenti filma i holivudski studiji MGM i „Soni/Kolumbija” saopštili su samo da će „skrivena poruka iz prošlosti Bonda podstaknuti da otkrije zlokobnu organizaciju, a dok se M bori protiv političkih sila da održi tajnu službu, 007 će otkriti slojeve prevare kako bi otkrio užasnu istinu ’Spektra’”.

I. A.

objavljeno: 06.12.2014.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.