BBC i ITV zajedničkim ulaganjem stvaraju konkurenciju Netflix-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Feb.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC i ITV zajedničkim ulaganjem stvaraju konkurenciju Netflix-u

Najava je stigla nakon što je ITV, nekodirani kanal preko kojeg se satelitskim prijemnikom program može gledati bez dodatne nadoknade, zabeležio 13-postotnu rast dobiti u 2018. godini.

Izvršna direktorica ITV-a Dame Carolyn McCall kazala je kako je reč o „neizvesnom privrednom i političkom okruženju“, ali kako će BritBox biti dom „najboljeg britanskog stvaralaštva„.

Nijedna od strana nije izvestila o tome kako će se usluga naplaćivati, ali Lord Hall >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je rekao da će biti „kompetitivno“.

Postoje navodi kako bi mesečna članarina mogla da iznosi 5 funti.

Te dve organizacije već imaju BritBox uslugu streaminga u Severnoj Americi za koju je Lord Hall kazao da raste „iznad očekivanja“. Ima 500.000 pretplatnika.

Istraživanje britanske javnosti pokazalo je da postoji pravi apetit za novim britanskim streaming servisom – uz njihove trenutne pretplate„, dodao je.

Dame McCall izjavila je da je 43 posto ukupnog broja domaćinstava koji koriste internet zainteresovano za pretplatu. „Ovde postoji prostor pun mogućnosti“, rekla je.

ITV će ove godine potrošiti 25 miliona funti, dok u 2020. godini planira da potroši 40 miliona funti

Istakla je da će to biti „jedan stalni, sveobuhvatni dom u kojem svako u Britaniji može da dobije sve naše sadržaje – i ITV-a i BBC-a – na jednom mestu, a koji mogu da gledaju bilo kada i bilo gde„.

Izvor: SEEbiz
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Britanski odgovor na Netfliks: BBC i ITV udružuju snage u novi striming servis

Izvor: Danas, 27.Feb.2019

BBC BBC, čije su hit serije Luter i Na dužnosti, osvojile svet, u „završnoj je fazi razgovora“ o pokretanju servisa BritBoks sa kompanijom ITV, poznatom po rijalitiju Ostrvo ljubavi. Direktor BBC-ja Toni Hol rekao je da je cilj da BritBoks bude dostupan u Velikoj Britaniji u drugoj polovini ove...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.