Amerika je izvršila napad

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 09:27

Amerika je izvršila napad

Iračka paravojna grupa Kataib Hezbolah saopštila je danas na društvenim mrežama da je pet njenih pripadnika ubijeno u američkim udarima u oblasti Jurf al Sahar.

Pentagon je u utorak potvrdio da je u napadu američkog ratnog aviona ubijeno više pripadnika pro-iranske milicije u Iraku, koja je prethodno ispalila balističku raketu kratkog dometa na američko i savezničko osoblje u toj zemlji, prenosi londonski dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gardijan.

Ovo je bio prvi put da su Sjedinjene Države potvrdile napad na pro-iranske snage u Iraku i ciljeve povezane sa Teheranom u Siriji, kao odgovor na porast broja napada na američko vojno osoblje u tim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PET PRIPADNIKA KATAIB HEZBOLAHA UBIJENO U IRAKU: Pentagon preuzeo odgovornost za napad južno od Bagdada

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023

Pentagon je u utorak potvrdio da je u napadu američkog ratnog aviona ubijeno više pripadnika pro-iranske milicije u Iraku..Iračka paravojna grupa Kataib Hezbolah saopštila je danas na društvenim mrežama da je pet njenih pripadnika ubijeno u američkim udarima u oblasti Jurf al Sahar, južno od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.