Svi u plavo, za sadašnje i buduće generacije

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u plavo, za sadašnje i buduće generacije

Svi koji dođu na utakmicu protiv Litvanije 10. avgusta u „Štark Areni“ moći će uživo da vide srpski „drim tim“, da ih isprate na Svetsko prvenstvo u Kinu i da istovremeno podrže decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.
Košarkaški savez Srbije protiv velikog sportskog rivala organizuje utakmicu koja će imati dobrotvornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karakter, jer će deo sredstava prikupljenih od prodaje ulaznica biti usmeren za UNICEF-ov projekat „Inkluzivna igrališta".

Saradnja između KSS i UNICEF-a je uspostavljena u godini kada reprezentacija odlazi na Svetsko prvenstvo u Kinu i kada se obeležava 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta. Košarkaški savez Srbije obezbedio je priliku da se od prodatih ulaznica izgrade igrališta prilagođena deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i time je košarkaška utakmica sa Litvanijom, pored sportske, dobila još jednu veoma vrednu dimenziju.
„Pozivam sve na utakmicu protiv Litvanije u želji da pokažemo jedinstvo, da damo svoj doprinos ovoj dobrotvornoj akciji, da pomognemo našoj deci, kao i da uživamo u igri košarkaške reprezentacije Srbije protiv jedne od najjačih evropskih selekcija. Ujedno, pozivamo sve ljubitelje košarke da kupe ulaznicu i dođu u dvoranu obučeni u plavo, u skladu sa bojom dresova u kojima ćemo igrati, da i na taj način pokažemo da smo svi kao jedan", rekao je Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS-a.
Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a je zahvalila Košarkaškom savezu Srbije za odlučnost da pomogne našim najmlađim sugrađanima.
„UNICEF ima dugu tradiciju saradnje sa sportskim organizacijama širom sveta, sa sportskim klubovima i sportistima. Polazna osnova naše saradnje sa svetom sporta je Konvencija o pravima deteta, čiji član 31. garantuje svakom detetu pravo na odmor i slobodno vreme, na igru i rekreaciju. KSS i Unicef započinju saradnju sa željom da što više devojčica i dečaka izađe na igrališta i sportske terene, gde će sa svojim porodicama uživati u igri i sticanju važnih životnih veština", rekla je Savić Đukić.
Zadovoljstvo ovim partnerstvom naglasio je i selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević, ujedno i ambasador UNICEF-a u Srbiji.
„Drago mi je, i kao nacionalnom treneru i kao ambasadoru UNICEF-a u Srbiji, da KSS i UNICEF započinju saradnju. Delimo iste vrednosti i smatramo da je sport važan za razvoj dece i stvaranje zdravog društva u kojem svako dete ima šansu da raste, uči, da se igra i razvija.  Više od 10 godina sam ambasador UNICEF-a i ponosan sam na vrednosti za koje se ta organizacija zalaže - rekao je Đorđević, dodavši da „košarkaška reprezentacija Srbije tokom svoje istorije, iz generacije u generaciju, predstavlja najpozitivnije ljudske i sportske vrednosti. Mi nismo nasledili ovaj dres, mi smo ga pozajmili i znam da svi igrači i članovi tima imaju poseban odnos i poštovanje prema njemu i svemu što reprezentacija predstavlja".
Ulaznice za utakmicu protiv Litvanije biće u prodaji ove sedmice.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igrajmo za našu decu, izgradimo igrališta

Izvor: Danas, 22.Jul.2019

Svi koji dođu na utakmicu protiv Litvanije 10. avgusta u „Štark Areni“ moći će uživo da vide srpski „drim tim“, da ih isprate na Svetsko prvenstvo u Kinu i da istovremeno podrže decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Članak Igrajmo za našu decu, izgradimo igrališta se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

NA LITVANCE SVI U PLAVOM Košarkaši Srbije se spremaju za Mundobasket, a pripremna utakmica u znaku HUMANOSTI

Izvor: 011vodič.com, 22.Jul.2019

Foto: Košarkaški savez Srbije / Promo Svi koji dođu na utakmicu protiv Litvanije 10. avgusta u „Štark Areni“ moći će uživo da vide srpski “drim tim”, da ih isprate na Svetsko prvenstvo u Кinu i da istovremeno podrže decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Foto: Košarkaški savez...

Nastavak na 011vodič.com...

KSS i UNICEF zajedno u projektu "Inkluzivna igrališta"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019

Košarkaški savez Srbije (KSS) i UNICEF pozvali su navijače da u što većem broju dođu 10. avgusta u "Štark arenu" na utakmicu između Srbije i Litvanije i na raj način podrže projekat "Inkluzivna igrališta"...Kako se navodi u saopštenju, deo prihod od ulaznica sa pripremne utakmice za Mundobasket...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.