Orlovi ubedljivim trijumfom nad Litvanijom do B Lige nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" ubedljivim trijumfom nad Litvanijom do B Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Litvanije 4:1 i osvojila prvo mesto u grupi C Lige nacija i ujedno obezbedila plasman u viši rang. Strelci za Srbiju bili su Žulpa u 51. (autogol), Mitrović u 58, Prijović u 71. i Ljajić u 74. minutu, dok je strelac za goste bio Petrevičijus u 63. 

Utakmicu je posmatralo svega 2.000 gledalaca na stadionu Partizana.

Prvu priliku Srbija je imala u 26. minutu, što je ujedno bio i prvi udarac ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << golu gostiju, ali je Lukić šutirao slabo pravo u golmana selekcije Litvanije.

Par minuta nakon Lukića i Ljajić je imao priliku, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

U 32. minutu Litvanija umalo stiže do vođstva, ali Rajković i prečka spašavaju "orlove".

Maksimović je samo dve minute kasnije mogao Srbiji da donese prednost, ali je glavom šutirao pored gola.

Do kraja poluvremena, nijedna ekipa nije uspela da napravi ozbiljniju priliku i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu "orlovi" su došli do vođstva nakon kornera koji je izveo Živković, a Žulpa je nespretnom intervencijom zatresao svoju mrežu.

Odmah nakon gola, Prijović je imao šansu u 56. minutu, ali je pogodio stativu.

Inicijativa domaćih isplatila se samo minut kasnije. Živković je sjajno centrirao sa desne strane, a Mitrović ne propušta šansu, udarcem glavom donosi Srbiji prednost od dva gola.

U 63. minutu Litvanije smanjuje prednost "orlova". Nakon greške golmana Rajkovića, Petrevičijus sjajnim udarcem postiže gol.

Mitrović samo par minuta kasnije, odličnim volej udarcem šalje loptu preko gola.

u 71. minutu Srbija ponovo ima dva gola prednosti. Prijović se fantastično snašao u šesnestercu gostiju i udarcem glavom trese mrežu golmana Litvanije.

Tri minuta kasnije, Ljajić obezbeđuje Srbiji pobedu maestralnim lob udarcem sa ivice kaznenog prostora.

U istoj grupi u Podgorici, Rumunija je savladala Crnu Goru 1:0.

Srbija je na kraju prva sa 14 bodova, Rumunija ima 12, Crna Gora sedam, dok je Litvanija bez bodova.

Ovaj uspeh srpskim fudbalerima je obezbedio igranje u B diviziji u narednom izdanju Lige nacija i, što je još važnije, imaće dve šanse da se kvalifikuju na prvenstvo Evrope.

Ukoliko to ne urade u kvalifikacijama, na proleće 2020. godine igraće u baražu u kome će učestvovati još selekcije Norveške, Finske i Škotske. Srbija bi u polufinalu igrala protiv Norveške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Orlovi" protiv Litvanije overavaju prvo mesto

Izvor: OkRadio.rs, 20.Nov.2018

BEOGRAD - U poslednjem kolu grupe C Lige nacija Srbija večeras dočekuje Litvaniju na stadionu Partizana od 20:45. Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da maksimalno ozbiljno shvata utakmicu protiv Litvanije u Beogradu za overu prve pozicije u grupi C Lige nacija i dodao da je njegov tim potpuno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.