Litvanija prelazi na evro

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Jul.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija prelazi na evro

Evropska unija dala je Litvaniji "zeleno svetlo" za prelazak na evro od početka sledeće godine. Litvanija, baltička zemlja sa tri miliona stanovnika, postaće 19. članica zone evra, u kojoj živi 330 miliona ljudi, pošto je ispunila sve kriterijume - ima nisku inflaciju i kamate, stabilan kurs i mali budžetski deficit i dug. Zvaničnici, kako Litvanije tako i EU, očekuju da prelazak na evro donese koristi litvanskoj ekonomiji i gradjanima.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Litvanija dogodine uvodi evro

Izvor: B92, 23.Jul.2014

Evropska unija dala je "zeleno svetlo" Litvaniji da u januaru naredne godine uvede evro...Time su ministri iz 28 zemalja članica Evropske unije uklonili poslednju prepreku za Litvaniju da postane 19. članica evrozone, nakon što je u junu ta zemlja dobila preliminarno odobrenje za uvođenje evra, prenela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.