EMOCIJA NAM JE IMIDŽ Pešić otkrio šta je rekao igračima posle meča - jedna stvar je bila važnija od pobede

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 13:42

"EMOCIJA NAM JE IMIDŽ" Pešić otkrio šta je rekao igračima posle meča - jedna stvar je bila važnija od pobede

Mnogo je srećan.

Košarkaši Srbije savladali su Litvaniju 87:68 i plasirali se u polufinale Mundobasketa.

Svetislav Pešić, selektor Srbije, oglasio se posle meča na konferenciji.

- A sada o košarci. Pre svega čestitke mojoj ekipi. Sjajna pobeda, značajna. Protiv sttrašnog protivnika smo odigrali sjajno. Mnogo poštovanja imamo za njih, odličan turnir je iza njih. Pobedili su Amerikance. Bilo je teško pripremiti utakmicu, naći energiju, koncentraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u odbrani. Ukoliko igrate u Evroligi, nacionalnim prvenstvima, onda imate tri-četiri dana da se oporavite, ali sada je mnogo teško, na dva dana. Na sve to motivacija. Od prvog dana je naš moto "svi za jednog, jedan za sve". U teškim situacijama igrate kako morate. Ako hoćete da analizirate tim, onda gledate kako igra u teškim situacijama. U odbrani možete da vidite sve, kako smo zaustavili njihovu unutrašnju igru, Valenčijunasa. Primili smo pet trojki na početku, ali smo se trgli, kontrolisali njihov ofanzivni skok. Srećni smo sa ovom pobedom, ali smo i dalje na turniru i moramo da se spremamo za dalje. Sutra ćemo imati slobodan dan, prvi put. Imali smo dosta problema sa povredama, pa situacija sa Simanićem, sve smo to morali da prođemo - kaže Pešić.

Potom je nešto detaljnije objasnio sam meč.

- Sada smo pobedili i svi hoće da znaju zašto smo dobili. Ritam je bitan, ne može se igrati u svakom trenutku presing. Evropska košarka je drugačija, ona teče i najbitnija je stvar da pokušate da promenite ritam meča. Ne samo trojke. Srećni smo kad se pogodi za tri, bolje nego za dva, ali nije to najvažnije. Menjanje ritma je naš cilj, neki put budemo uspešni u tome, nekad ne. Sad smo promenili ritam, recimo Avramović je bio ključan. Ušao je i uneo energiju. Rezervisti su doneli više energije nego starteri, u tim trenucima trener mora da bude srećan. Video se uticaj - izjavio je naš selektor.

Prokomentarisao je svoje suze posle meča.

- Ja sam uvek emotivan. Ne bih mogao drugačije. Naravno da sam emotivan, ja dolazim sa prostora gde nam je to imidž na neki način. Ja znam da slavim pobedu, ali mogu da razumem kad izgubimo. Pobeda je uvek važna, ali ja više slavim način na koji smo došli do pobede. To je cilj svakog trenera. Ali imamo još dve utakmice, to treba sad ponoviti. To je sledeći izazov za sve nas.

Šta je rekao igračima posle meča?

- Rekao sam igračima posle susreta ovo što sam sad rekao i novinarima. Velika je pobeda ne samo značaja, ali je velika i zbog načina na koji smo došli. Košarka je timski sport iako mi živimo u vremenu gde se traže pojedinci. Malo se govori o timskom uspehu.

Boriša Simanić?

- To je bila katastrofa za nas. Nikome ne bih poželeo da se to desi, od ničega se napravilo svašta. On je jedan divan dečko, što se kaže kako baš njemu da se desi, ali naravno ne bi trebalo nikome. Imali smo sreću da je profesor Radovanović izvrstan doktor, ne znam šta bi se desilo da nije tu. Ovo je zasluga Simanića da je izdržao, ali i Radovanovića. Ide sve nabolje, to je najvažnija vest - zaključio je selektor Pešić.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Košarka,   Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PEŠIĆ NAKON TRIJUMFA NAD LITVANCIMA: ‘Čestitam mojoj ekipi, važna pobeda!’

Izvor: HotSport.rs, 05.Sep.2023

‘Od prvog dana naš moto je bio – svi za jednog, jedan za sve.’ Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je nakon utakmice sa Litvancima na konfereciiji za štampu izneo svoje utiske o ovom susretu. -Pre svega čestitam mojoj ekipi. Sjajna pobeda, važna. Sjajna utakmica protiv nas,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.