BIVŠI PARTIZANOVCI DOMINIRAJU LITVANIJOM: Čanak, Gagić i Lovernj u finalu Kupa Kralja Mindaugasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 20:44

BIVŠI PARTIZANOVCI DOMINIRAJU LITVANIJOM: Čanak, Gagić i Lovernj u finalu Kupa Kralja Mindaugasa

Francuz ostvario fenomenaln dabl-dabl.

U finalu litvanskog Kupa Kralja Mindaugasa u nedelju sastaće se Lijetkabelis i Žalgiris, a za treće mesto igraće Juventus i Neptunas. U današnjim polufinalnim susretima postignuti su ovi rezultati: Juventus - Lijetkabelis 73:84 i Žalgiris - Neptunas 84:72.

Pre spektakla s Milanom, Zvezda danas (15.30) gostuje Radničkom u Nišu, gde je u poslednje vreme redovno pobeđivala. I sada je veliki favorit - kvota na dvojku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 1,38, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnički Niš - Zvezda.

Tim srpskog trenera Nenada Čanka, Lijetkabelis, savladao je u polufinalu ekipu Juventusa posle dominacije u većem delu susreta. Juventus je imao rezultatsko vođstvo samo u par uvodnih minuta, a sve ostalo do kraja utakmice bilo je u znaku Lijetkabelisa. Izabranici Nenada Čanka su na poluvremenu imali +12 (46:34), a početkom trećeg perioda i maskimalnu prednost od 20 poena (54:34) i posle toga su igrali onoliko koliko je bilo potrebno za siguran plasman u finale.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Đorđe Gagić sa 18 poena, 2 skoka i 1 asistencijom, a pratio ga je Gabrielius Maldunas sa 14 koševa, 6 skokova i 1 asistencijom. Kod poraženih, Mindaugas Kupšas je upisao 24 poena i 6 skokova.

U drugom polufinalnom duelu favorizovani Žalgiris se namučio, jer je tek u poslednjoj četvrtini slomio otpor Neptunasa. Za tim iz Kaunasa Žofri Lovernj je zabeležio dabl-dabl učinak, 28 poena, 10 skokova, a Paulius Jankunas 12 koševa, 6 skokova i asistenciju. U Neptunasu bolji od ostalih bio je Norbertas Giga sa 16 poena, 7 skokova i 5 asistencija.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.