Uhapšen Gadafijev sin Seif al-Islam

Izvor: Studio B, 19.Nov.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Gadafijev sin Seif al-Islam

Seif al-Islam Gadafi, sin ubijenog libijskog vođe Muamera Gadafija, uhapšen je na jugu Libije, javio je Frans pres pozivajući se na izjavu ministra pravde i zaštitu ljudskih prava Mohameda al-Alagija.

"Seif al-Islam, za kojim je Međunarodni krivični sud u Hagu raspisao poternicu, uhapšen je na jugu Libije", rekao je libijski ministar iz Prelaznog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nacionalnog saveta.

On je međutim, odbio da navede bilo kakve druge detalje vezane za Gadafijevog sina i njegovo hapšenje.

Međunarodni krivični sud je 27. jula izdao naloge za hapšenje Muamera Gadafija, koji je ubijen u oktobru, njegovog sina Seif Al-Islama i šefa libijske obaveštakne službe Abdalaha Al Senusija zbog optužbi o zločinima protiv čovečnosti. Protiv njih trojice je takođe izdata crvena poternica Interpola 9. septembra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Sejf al Islam!

Izvor: RTS, 19.Nov.2011

Sejf al Islam, sin ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija, uhapšen u mestu Ubari na jugu Libije. Operacija hvatanja, koja je usledila posle potere britanskih i katarskih specijalaca, trajala tri dana. Još se ne zna gde će biti suđeno "maču islama"...17.49 - Libijske vlasti su u obavezi da...

Nastavak na RTS...

Uhapšen Gadafijev sin Seif al-Islam

Izvor: NaDlanu.com, 19.Nov.2011

TRIPOLI, 19. novembar 2011. (Beta-AFP) - Seif al-Islam Gadafi, sin ubijenog libijskog vodje Muamera Gadafija, uhapšen je na jugu Libije, javio je u subotu Frans pres pozivajući se na izjavu ministra pravde i zaštitu ljudskih prava Mohameda al-Alagija... TRIPOLI, 19. novembar 2011. (Beta-AFP) - Seif...

Nastavak na NaDlanu.com...

Saifu al-Islamu prijeti smrtna kazna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2011

Libijski Prelazni savjet treba da odluči gdje će se suditi medijski najistaknutijem sinu ubijenog libijskog vođe, za kojim je Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje. Još se ne zna gdje se nalazi šef libijske obavještajne službe Abdalah Al Senusi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.