Tadić sutra u Libiji

Izvor: RTS, 31.Avg.2009, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sutra u Libiji

Proslavi 40 godina libijske revolucije sutra će prisustvovati i predsednik Srbije Boris Tadić. Na poziv libijskog vođe Moamera el Gadafija, prisustvovaće svečanoj vojnoj paradi, na kojoj će učestvovati i pripadnici Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće sutra u Tripoliju proslavi 40 godina libijske revolucije, najavila je Pres služba predsednika Srbije.

Na poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << libijskog predsednika Moamera el Gadafija, predsednik Tadić će u Tripoliju prisustvovati svečanoj vojnoj paradi, na kojoj će učestvovati i pripadnici Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Prema najavi organizatora, sutrašnjoj proslavi u Tripoliju prisustvovaće brojni svetski državnici, uključujući i 40 do 50 šefova afričkih država koji su se u libijskoj prestonici okupili na vanrednom samitu Afričke unije, među kojima su i predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, kao i sudanski predsednik Omar al Bašir.

Dolazak na proslavu koja će biti okončana velikim vatrometom najavio je i predsednik Veneceuele Ugo Čaves.

Od evropskih lidera u Tripoli je došao samo italijanski premijer Silvio Berluskoni, ali, kako je saopštila vlada u Rimu, povodom obeležavanja prve godišnjice sporazuma o prijateljstvu između Libije i Italije.

Ruske agencije ranije su demantovale navode da će proslavi 40.  godišnjice dolaska Gadafija na vlast prisustvovati predsednik i premijer Rusije, Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.