Rusi uzimaju stvar u svoje ruke? Čuveni libijski general stigao u Moskvu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi uzimaju stvar u svoje ruke? Čuveni libijski general stigao u Moskvu (FOTO)

Libijski maršal Halifa Hafter je doputovao u Moskvu na sastanak sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Lavrovim, piše libijski informativni portal "Al Vasat", pozivajući se na pres-službu komande libijske vojske.

"On je razgovarao s njim (Hafter sa Šojguom) o rešavanju libijske krize i borbi protiv terorizma", piše portal.

SLUČAJ KAŠOGI SE PONAVLJA: Ubijen još jedan saudijski novinar!

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podacima portala, Haftar planira da razgovara sa ruskim činovnicima o događajima na libijskoj i međunarodnoj areni, kao i bilateralnim odnosima.

#Libya - Head of #LNA, Marshal Khalifa Haftar arrived in #Moscow today to discuss bilateral relations btw the 2 countries. At the start of this official visit, he discussed with #Russia|n Def. Min. Sergey Shoygu the ways to resolve the Libyan crisis & the fight against terrorism. pic.twitter.com/PuXnvwFZSb

— Arnaud Delalande (@Arn_Del) November 7, 2018

Hafter komanduje Nacionalnom armijom Libije, čije sedište je na istoku zemlje i ne podržava Vladu nacionalnog spasa u Tripoliju. Saveznici vojske su libijski parlament i privremena vlada.

Haftar je ranije potvrdio da će učestvovati na međunarodnoj konferenciji za rešavanje krize u Libiji, koja će se održati 12-13. novembra u Palermu. Zvanični poziv za konferenciju bio je uručen i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i američkom lideru Donaldu Trampu.

Zaharova o američkim izborima: Gde su noćas bili ruski hakeri?

Putin je saopštio da će Moskva biti predstavljena na visokom nivou, ali nije obelodanio da li će on sam doputovati.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.