SLUČAJ KAŠOGI SE PONAVLJA: Ubijen još jedan saudijski novinar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ KAŠOGI SE PONAVLJA: Ubijen još jedan saudijski novinar!

Novinar i pisac Turki bin Abdul Aziz el Džaser bio je mučen i ubijen u Saudijskoj Arabiji, piše list „Nju kalidž“, pozivajući se na zaštitnike ljudskih prava.

Novinar je ubijen u zatvoru, mesec dana nakon Džamala Hašogija.

El Džaser je uhapšen u martu 2017. godine zbog tajnog vođenja naloga na Tviteru pod nazivom Kashkool koji je otkrivao kršenja ljudskih prava zvaničnog lica i članova kraljevske porodice. Otkrili su ga saudijski špijuni u Tviterovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavništvo u Dubaiju.

Prema saopštenjima izvora, špijuni su povezani sa savetnikom prestolonaslednika Saudom el Kahtanijem. On je bio smenjen zbog istrage Hašogijevog ubistva u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Hašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija. Hašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusi uzimaju stvar u svoje ruke? Čuveni libijski general stigao u Moskvu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018

Libijski maršal Halifa Hafter je doputovao u Moskvu na sastanak sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Lavrovim, piše libijski informativni portal "Al Vasat", pozivajući se na pres-službu komande libijske vojske..."On je razgovarao s njim (Hafter sa Šojguom) o rešavanju libijske krize i borbi protiv...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.