Pobunjenici odbranili Zaviju od Gadafijevih tenkova

Izvor: Glas javnosti, Beta, 02.Mar.2011, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici odbranili Zaviju od Gadafijevih tenkova

TRIPOLI - Trupe, koje su lojalne libijskom vođi Muameru el Gadafiju, bez uspeha su tokom protekle noći pokušavale da povrate grad Zavija koji kontrolišu pobunjenici, a koji se nalazi blizu glavnog grada Tripolija - ključnog Gadafijevog uporišta.

Kako su jutros ispričali očevici, pro-Gadafijeve snage uz podršku tenkova i protivavionskih topova pokrenule su noćas šestočasovnu ofanzivu sa namerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da od pobunjenika preotmu Zaviju, koja se nalazi na 50 kilometara od Tripolija.

Pobunjenici su bili napadnuti sa šest strana, ali su uspeli da se odbrane, tvrde očevici.

"Ne damo Zaviju ni po koju cenu", izjavio je jedan od njih.

Gadafi, koji vlada Libijom već 41 godinu, izgubio je kontrolu nad istočnom polovinom zemlje otkako su pre dve sedmice demonstranti izašli na ulice tražeći njegov odlazak sa vlasti.

Libijski vođa i dalje kontroliše Tripoli, glavni grad sa oko dva miliona stanovnika.

Međutim, Gadafi je u intervjuu novinarki Kristijan Amanpur izjavio da njegov narod nije protiv njega.

"Mene moj narod voli, moj narod me štiti, poginuli bi za mene. Iza svega stoji Al Kaida".
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.