Gadafijeve snage pokušale da povrate grad kod Tripolija

Izvor: S media, 01.Mar.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijeve snage pokušale da povrate grad kod Tripolija

Trupe, koje su lojalne libijskom vodji Moameru el Gadafiju, bez uspeha su tokom protekle noći pokušavale da povrate grad Zavija koji kontrolišu pobunjenici a koji se nalazi blizu glavnog grada Tripolija - ključnog Gadafijevog uporišta.

Kako su jutros ispričali očevici, pro-Gadafijeve snage uz podršku tenkova i protivavionskih topova pokrenule su noćas šestočasovnu ofanzivu sa namerom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da od pobunjenika preotmu Zaviju, koja se nalazi na 50 kilometara od Tripolija.

Avion JAT-a ide po naše radnike na Maltu

Pobunjenici su bili napadnuti sa šest strana, ali su uspeli da se odbrane, tvrde očevici.

Gadafija "obara" sin Saif?

Čavez neće da "osudi" Gadafija

"Ne damo Zaviju ni po koju cenu", izjavio je jedan od njih.

Gadafi, koji vlada Libijom već 41 godinu, izgubio je kontrolu nad istočnom polovinom zemlje otkako su pre dve sedmice demonstranti izašli na ulice tražeći njegov odlazak sa vlasti.

Libijski vodja i dalje kontroliše Tripoli, glavni grad sa oko dva miliona stanovnika.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: Opozicija formirala vojni savet

Izvor: EMportal, 01.Mar.2011

Libijski pobunjenici objavili da su u Bengaziju formirali vojni savet, začetak vojske koju opozicija namerava da proširi na druge gradove pod njenom kontrolom.

Nastavak na EMportal...

Vojna akcija SAD u Libiji?

Izvor: RTV Pink, 01.Mar.2011

Gadafijeve snage pokušale da povrate grad kod Tripolija. . . Trupe, koje su lojalne libijskom vođi Moameru el Gadafiju, bez uspeha su tokom protekle noći. pokušavale da povrate grad Zavija koji kontrolišu pobunjenici a koji se nalazi blizu glavnog grada.Američki državni sekretar Hilari Klinton...

Nastavak na RTV Pink...

Pobunjenici odbranili Zaviju od Gadafijevih tenkova

Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2011, 07:57

TRIPOLI - Trupe, koje su lojalne libijskom vođi Muameru el Gadafiju, bez uspeha su tokom protekle noći pokušavale da povrate grad Zavija koji kontrolišu pobunjenici, a koji se nalazi blizu glavnog grada Tripolija - ključnog Gadafijevog uporišta...Kako su jutros ispričali očevici, pro-Gadafijeve...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.