Pobunjenici krenuli u juriš na Bani Valid i ubrzo se povukli

Izvor: Politika, 11.Sep.2011, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici krenuli u juriš na Bani Valid i ubrzo se povukli

BANI VALID, LibijaLibijski pobunjenici krenuli su u juriš na pustinjski grad Bani Valid, jedan od gradova i dalje lojalnih pukovniku Moameru Gadafiju, pošto je istekao rok Nacionalnog prelaznog saveta za mirnu predaju, ali su se ubrzo povukli.

Pobunjenici su potvrdili da su stigli na 500 metara od centra Bani Valida, ali su se juče iznenada povukli. Avioni NATO vršili su udare najmanje sedam puta na položaje snaga lojalne Gadafiju oko grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prenela je agencija Rojters.

Do duboko u noć, nekoliko kolona vozila pobunjenika napustilo je pustinjski grad uz objašnjenje da je reč o „koordiniranom uzmicanju kako bi se otvorio prostor za najavljene vazdušne udare NATO”.

Iz sedišta NATO u Briselu noćas su te informacije negirali, mada očevici potvrđuju da su avioni NATO izveli više vazdušnih napada na grad.

Bani Valid je udaljen 150 kilometara jugoistočno od prestonice i jedan je od četiri poslednjih i dalje jakih uporišta Gadafijevih pristalica, od kako su pobunjenici ušli u Tripoli krajem avgusta.

Pobunjenici veruju da se jedan ili dva Gadafijeva sina možda kriju u gradu, dok neki zvaničnici pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta sumnjanju da se i sam Gadafi krije tamo, navodi Rojters.

Tanjug

objavljeno: 11/09/2011
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.