Oteta četiri italijanska novinara

Izvor: B92, 24.Avg.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta četiri italijanska novinara

Rim -- Gadafijeve trupe otele četiri italijanska novinara, a njihovog vozača ubile, nedaleko od grada Zavije, saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Italije.

Agencija ANSA navela je da su borci Moamera Gadafija kidnapovali četvoro novinara koji su putovali automobilom iz Zavije, koja je udaljena 40 kilometara od Tripolija.

Grupa Gadafijevih boraca zaustavila je automobil, ubila vozača i odvela novinare u kuću u kojoj je izveštaču katoličkog dnevnika "Avenire" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo omogućeno da pozove urednike i objasni šta se dogodilo.

Dva oteta novinara "pokrivali" su sukobe u Libiji za milanski "Korijere dela Sera", dok četvrti radi za torinsku "La Stampu", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Među njima je, kako je prenela Ansa, jedna žena - novinarka "Korijere dela Sera" Elizabeta Rosaspina.

Organizacija Reporteri bez granica uputila je apel svim stranama u Libiji da vode računa o bezbednosti novinara tokom sukoba između pobunjenika i snaga lojalnih Gadafiju.

Prethodno su strani novinari napustili Hotel "Riksos" u Tripoliju, gde su ih danima držali naoružani ljudi lojalni Gadafiju.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GADAFIJEVI BORCI OTELI ČETVORO ITALIJANSKIH NOVINARA

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011

RIM - Ministarstvo spoljnih poslova Italije saopštilo je da je četvoro italijanskih novinara oteto, a njihov vozač danas ubijen na putu od Zavije ka Tripoliju, preneo je AP. Agencija ANSA navela je da su borci Moamera Gadafija kidnapovali četvoro novinara koji su putovali automobilom iz Zavije, koja...

Nastavak na Kurir...

Strani novinari oslobođeni u Tripoliju, četvorica zarobljeni u Zaviji

Izvor: TvojPortal.com, 24.Avg.2011

/vesti online/ Svi strani novinari napustili su danas Hotel "Riksos" u Tripoliju, gde su ih danima držali naoružani lojalisti pukovnika Moamera Gadafija, izjavili su očevici. Kako navodi italijansko ministarstvo spoljnih poslova, nedaleko od Zavije zarobljeno je četiri novinara iz Italije. Novinari...

Nastavak na TvojPortal.com...

U Libiji oteta četiri novinara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2011, 08:30

Četiri italijanska novinara oteta su sinoć nedaleko od libijskog grada Zavije, saopštilo je italijansko Ministarstvo spoljnih poslova. Novinari rade za italijanske listove "Korijere dela sera", "Stampa" i "Avenire", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova. Prethodno su svi strani novinari...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.