GADAFIJEVI BORCI OTELI ČETVORO ITALIJANSKIH NOVINARA

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFIJEVI BORCI OTELI ČETVORO ITALIJANSKIH NOVINARA

RIM - Ministarstvo spoljnih poslova Italije saopštilo je da je četvoro italijanskih novinara oteto, a njihov vozač danas ubijen na putu od Zavije ka Tripoliju, preneo je AP. Agencija ANSA navela je da su borci Moamera Gadafija kidnapovali četvoro novinara koji su putovali automobilom iz Zavije, koja je udaljena 40 kilometara od prestonice.

Grupa Gadafijevih boraca zaustavila je automobil, ubila vozača i odvela novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kuću u kojoj je izveštaču katoličkog dnevnika "Avenire" bilo omogućeno da pozove urednike i objasni šta se dogodilo.

Dva oteta novinara "pokrivali" su sukobe u Libiji za milanski Korijere dela sera, dok četvrti radi za torinsku La Stampu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Među njima je, kako je prenela Ansa, jedna žena - novinarka Korijere dela sera Elizabeta Rosaspina.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.