Nesreća: Potonuo gumeni čamac s migrantima kod obala Libije, utopili se žena i dete

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća: Potonuo gumeni čamac s migrantima kod obala Libije, utopili se žena i dete

Tripoli -- Najmanje dvoje migranata se utopilo, a oko 25 se vode kao nestali pošto je njihov gumeni čamac potonuo kod obala zapadne Libije.

Informaciju je objavio portparol obalske straže Ajub Kasem danas.

Pripadnici obalske straže izvukli su tela žene i deteta. Spasena su 73 migranta među kojima su 40 muškaraca, 25 žena i osmoro dece iz Sudana, Kenije, Obale Slonovače i Nigerije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Uništen čamac na naduvavanje pronađen je bez motora, a migranti su se držali za njega", rekao je Kasem, prenosi Rojters.

Prema podacima Agencije UN za migracije, prošle godine u Sredozemnom moru je poginulo ili nestalo 2.297 migranata od 116.959 koliko je morskim putem stiglo do Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.