Izvor: S media, 09.Apr.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijska vojska potiskuje pobunjenike

Libijska vojska granatirala je danas pobunjeničke položaje na prvoj liniji fronta u gradu Adždabiji, a u napadu su poginula najmanje tri pobunjenika.

Do napada je došlo ubrzo posle velike eksplozije, za koju pobunjenici pretpostavljaju da je bio udar NATO avijacije u predgradju Adždabije. Zapaljeno je i nekoliko zgrada, a u NATO komandi u Briselu za sada nemaju komentar na najnovije dogadjaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Tokom napada, pobunjenicu su se povukli a zatim uzvratili vatru iz teškog naoružanja, pokušavajući da zadrže grad pod kontrolom.

AP prenosi da su snage Moamera Gadafija najverovatnije preuzele pozicije unutar grada i da su zatim nastavile da otvaraju vatru po pobunjenicima posle granatiranja.

Adždabija je strateški važan grad jer se odatle kontrolišu putevi ka drugim pobunjeničkim uporištima na istoku Libije, Bengaziju i luci Tobruk.

SRS podržao libijski narod i Gadafija (VIDEO)

UNICEF: Deca žrtve snajpera u Misrati

Libija: NATO greškom pogodio pobunjenike

Pobunjenici navode da su u sukobima u okolini Brege zarobili dva libijska vojnika, kao i da su značajno napredovali potiskujući vojsku. Brega je od početka sukoba više od pet puta prelazila iz ruku pobunjenika u ruke vojske i obrnuto.

Medjunarodni komitet Crvenog krsta je saopštio da je na zapadu Libije dopremljena humanitarna pomoć u Misuratu, jedini grad koji pobunjenici drže pod kontrolom. U tom gradu juče su takodje vodjene velike borbe.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijska vojska potiskuje pobunjenike u Adždabiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2011

Libijska vojska granatirala je danas pobunjeničke položaje na prvoj liniji fronta u gradu Adždabiji, a u napadu su poginula najmanje tri pobunjenika. Do napada je došlo ubrzo poslije velike eksplozije, za koju pobunjenici pretpostavljaju da je bio udar NATO avijacije u predgrađu Adždabije. Zapaljeno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Libijska vojska potiskuje pobunjenike u Adždabiji

Izvor: Blic, 10.Apr.2011, 00:00

ADŽDABIJA - Libijska vojska granatirala je danas pobunjeničke položaje na prvoj liniji fronta u gradu Adždabiji, a u napadu su poginula najmanje tri pobunjenika...Do napada je došlo ubrzo posle velike eksplozije, za koju pobunjenici pretpostavljaju da je bio udar NATO avijacije u predgrađu Adždabije....

Nastavak na Blic...

Najmanje 30 mrtvih pobunjenika u Misrati

Izvor: TvojPortal.com, 10.Apr.2011

 . (vesti online) U napadu vladinih snaga na libijski grad Misratu, ubijeno je najmanje 30 pobunjenika, izjavio je portparol pobunjenika pozivajući se na lekare i na saborce.. .  . . "Danas su snage lojalne Gadafiju napale Misratu na tri fronta. Lekari i saborci su mi rekli da je najmanje 30...

Nastavak na TvojPortal.com...

Libijska klopka. Rat se odugovlači, žrtava ima sve više

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2011

10.04.2011. - U redovima zapadne koalicije sazreva raskol..Protekle nedelje u Libiji ni pobunjenici, ni Libijska vojska nisu mogli da promene situaciju u svoju korist. Pomoć NATO-a pobunjenicima je slabo efikasna. Eksperti ističu da se operacija protiv Libije odugovlači, te Zapad i van svoje želje...

Nastavak na Vostok.rs...

Libija: NATO uništio 25 tenkova (VIDEO)

Izvor: S media, 10.Apr.2011

Snage NATO uništile su danas 25 tenkova snaga libijskog vođe Muamera Gadafija, saopštila je Severnoatlantska alijansa. ..NATO je naveo da je 11 vozila pogođeno kada su se približila Adždabiji, gradu koji danas, kako navodi Rojters, Gadafijeve snage intenzivno bombarduju...NATO je saopštio i da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.