LIBIJA: NOVAC U ŠVAJCARSKOJ NIJE GADAFIJEV

Izvor: Kurir, 04.Maj.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIBIJA: NOVAC U ŠVAJCARSKOJ NIJE GADAFIJEV

TRIPOLI - Libija tvrdi da Muamer Gadafi nema ličnih sredstava na računima švajcarskih banaka i da novac koji se nalazi u toj zemlji pripada vladi.

Švajcarska je u ponedeljak saopštila da je u bankama pronašla 360 miliona švajcarskih franaka (oko 418,4 miliona dolara) potencijalno ilegalnih sredstava koja bi mogla biti povezana s libijskim liderom i njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saradnicima.

Zamenik šefa libijske diplomatije Halde Kaim izjavio je da libijska vlada ima skoro 25 miliona švajcarskih franaka na računima u švajcarskim bankama, preneo je Rojters.

"Novac u stranim bankama deo je vladinog investiocionog projekta u inostranstvu", rekao je Kaim novinarima. "Ako nađete makar jednu paru koja pripada Gadafiju... slobodno je uzmite i dajte kome hoćete".

Odnosi Švajcarske i Libije napeti su od jula 2008. godine, kada je policija u Ženevi privela Gadafijevog sina Hanibala zbog optužbi da je zlostavljao dvoje zaposlenih. Optužbe su naknadno odbačene pošto su dve strane postigle vansudski sporazum.

Libija je u to vreme povukla više od pet milijardi dolara iz švajcarskih banaka, obustavila izvoz nafte u tu zemlju i zabranila dvojici švajcarskih poslovnih ljudi koji žive i rade u Libiji da napuste zemlju.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.