LDP: Srpski Libijci nas vrlo poštuju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srpski Libijci nas vrlo poštuju

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u razgovoru sa grupom građana Libije koji žive u Srbiji da Srbija "treba da bude partner libijskog naroda, a ne režima Moamera Gadafija", saopštila je danas LDP.

U saopštenju se navodi da se Jovanović sa delegacijom građana Libije koji žive u Srbiji sastao na njihov zahtev i da su oni "posebno istakli poštovanje za gest LDP i njenog predsednika koji su prvi u parlamentu Srbije pokrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pitanje o stradanju civila u Libiji.

"Sadašnje ćutanje i poneka retka fraza koju čujemo od naše vlade su prećutna podrška Gadafiju. Naša obaveza je bila da reagujemo, zbog svega što je ova zemlja prošla, i zbog budućih odnosa sa građanima u Libiji", rekao je Jovanović.

Jovanović je, kako se dodaje, kao konkretne mere predložio da se "uspostavi kontakt sa ljudima u Bengaziju" i "organizuje humanitarna pomoć", kao i da se o događajima u Libiji "izveštava objektivno".

"Tražimo da se na isti način i u istom obimu izveštava o tome šta se dešava u Bengaziju, kao što se izveštava o događajima u Tripoliju", istakao je Jovanović, prenosi se u saopštenju LDP.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.