Srbija partner libijskog naroda

Izvor: B92, 06.Apr.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija partner libijskog naroda"

Beograd -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović smatra da Srbija "treba da bude partner libijskog naroda, a ne režima (Moamera) Gadafija".

Čedomir Jovanović se sastao sa grupom građana Libije koji žive u Srbiji.

Jovanović se sa delegacijom građana Libije sastao na njihov zahtev i rekao je da su oni "posebno istakli poštovanje za gest LDP i njenog predsednika koji su prvi u parlamentu Srbije pokrenuli pitanje o stradanju civila u Libiji".

"Sadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćutanje i poneka retka fraza koju čujemo od naše vlade su prećutna podrška Gadafiju. Naša obaveza je bila da reagujemo, zbog svega što je ova zemlja prošla i zbog budućih odnosa sa građanima u Libiji", rekao je Jovanović.

Jovanović je, kako se dodaje, kao konkretne mere predložio da se "uspostavi kontakt sa ljudima u Bengaziju" i "organizuje humanitarna pomoć", kao i da se o događajima u Libiji "izveštava objektivno".

"Tražimo da se na isti način i u istom obimu izveštava o tome šta se dešava u Bengaziju, kao što se izveštava o događajima u Tripoliju", istakao je Jovanović, prenosi se u saopštenju LDP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Srbija da bude partner naroda ne režima Gadafija

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Apr.2011

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović razgovarao je danas sa delegacijom predstavnika građana Libije koji žive u Srbiji i tom prilikom istakao da Srbija treba da bude partner libijskog naroda, a ne režima Gadafija. Građani Libije su istakli poštovanje za gest

Nastavak na SrbijaNet.rs...

JOVANOVIĆ: SRBIJA TREBA DA BUDE PARTNER LIBIJSKOG NARODA A NE REŽIMA

Izvor: Kurir, 06.Apr.2011

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u razgovoru sa grupom građana Libije koji žive u Srbiji da Srbija "treba da bude partner libijskog naroda, a ne režima (Moamera) Gadafija", saopštila je danas LDP...U saopštenju se navodi da se Jovanović sa...

Nastavak na Kurir...

LDP: Srpski Libijci nas vrlo poštuju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2011

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u razgovoru sa grupom građana Libije koji žive u Srbiji da Srbija "treba da bude partner libijskog naroda, a ne režima Moamera Gadafija", saopštila je danas LDP...U saopštenju se navodi da se Jovanović sa delegacijom...

Nastavak na Vesti-online.com...

LDP ponovo traži da se Vlada izjasni o sukobima u Libiji

Izvor: Blic, 07.Apr.2011, 12:40

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ponovo je danas pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova da se izjasni o stradanju civila u Libiji. Jovanović je u delu sednice u kome poslanici svakog utorka i četvrtka od predstavnika vlasti traže odredjene informacije od Vlade Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.