Generali napuštaju Gadafija

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generali napuštaju Gadafija

31. 05. 2011. | Vestionline
Pet generala libijske vojske, koji su prebegli iz režima lidera Libije Moamera Gadafija, pozvali su i ostale kolege oficire da im se pridruže u podršci pobunjenicima.

Gadafi ostaje bez podrške

Zvaničnici italijanskog ministarstva spoljnih poslova predstavili su generale, dva pukovnika i jednog majora, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << su iz Libije pobegli u Italiju, na konferenciji za novinare u Rimu.
General Melud Masud Halasa rekao je da Gadafijeve snage sada raspolažu sa samo 20 odsto kapaciteta u odnosu na period pre pobune, i da je libijskom lideru, u najboljem slučaju, ostalo lojalno još samo 10 generala.
Mahmud Šamam iz libijskog Nacionalnog prelaznog saveta, koji je takođe govorio na konferenciji, rekao je da je još oficira iz libijske prestonice Tripolija i Misurate, koju drže pobunjenici, takođe, prebeglo u Tunis.
On je dodao da je poslednjih dana Gadafijevu vojsku napustilo oko 120 oficira.

LibijaGadafigeneralilibijska vojskadezertiranje
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.