Četvrta smrt Hamisa Gadafija

Izvor: TvojPortal.com, 31.Avg.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrta smrt Hamisa Gadafija

/press online/ Propaganda - Pobunjenici u Libiji ponovo saopštili da su ubili sina Muamera el Gadafija. Stručnjaci i ovu informaciju smatraju još jednom epizodom žestokog propagandnog rata
Hamis Gadafi je najmlađi sin libijskog vođe

Neuništivi oficir... Hamis >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Gadafi je najmlađi sin libijskog vođe

Jedan od sinova libijskog lidera Muamera el Gadafija, Hamis, navodno je ubijen u sukobu u blizini prestonice Tripoli, saopštio je visoki predstavnik pobunjenika. Ovo je četvrti put da je objavljeno da je Hamis ubijen.
Istovremeno, libijski pobunjenici saopštili su da imaju „skoro sigurnu" informaciju da je, zajedno sa Hamisom Gadafijem, ubijen i šef libijske obaveštajne službe, Abdulah al-Senusi. Pukovnik Al-Mahdi al-Haragi, koji komanduje Brigadom pobunjeničke vojske u Tripoliju, rekao je kasno sinoć da mu je potvrđeno da je Hamis Gadafi teško ranjen u sukobu u blizini Bani Valida i Tarhonija i da je kasnije preminuo u bolnici. Prema ovim informacijama, Halid Gadafi je sahranjen u oblasti u kojoj se sukob dogodio, preneo je Rojters.
Tela teško identifikovana
Portparol pobunjenika Ahmed Omar Bani rekao je da je Hamis najverovatnije ubijen zajedno sa još nekoliko ljudi, kada su pobunjenici u „mercedesima" presreli vojni konvoj u Tarhuni.
Prema njegovim rečima, pobunjenici su pokušali da zaustave konvoj, kada su na njih otvorili vatru oni koji su se u njemu nalazili.
- Naša brigada u Tarhuni odgovorila je na pucnjavu, pogodila dva vozila i ubila putnike - rekao je Bani novinarima u Bengaziju.Ostatak teksta pročitajte na linku

svetLibijapobunjenicipropagandaHamis Gadaficetvrta smrt

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.