Izvor: TvojPortal.com, 21.Okt.2011, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves: Sramota što su ubili Gadafija

/vesti online/ Predsednik Venecuele Ugo Čaves izrazio je danas bes zbog smrti bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, nazvavši njegovo ubistvo - sramot

Upamćen kao borac i mučenik: Moamer Gadafi i Ugo Čaves

"Nažalost smrt Gadafija je potvrđena. Oni su ga ubili. To je još jedna sramota", rekao je venecuelanski lider novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u La Griti, po povratku sa lečenja na Kubi, prenela je agencija AFP.
 
Čaves je naveo da će se Gadafija sećati čitavog život kao velikog borca, revolucionara i mučenika.
"Najtužnija stvar je da, u svojoj težnji za dominacijom svetom, imperija (Sjedinjene Američke Države) i njeni saveznici pale vatre", naveo je Čaves.
AFP podseća da je Čavez branio Gadafija od početka nemira i protesta protiv njegovog režima u februaru, i da je optuživao NATO da koristi sukob u Libiji za preuzmimanje kontrole nad libijskom naftom.Ostatak teksta pročitajte na linku

sramotareakcijeugo cavessve6tubistvo gadafija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.