Lena Kovačević osvojila publiku na izložbi u Dubaiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2021, 15:00

Lena Kovačević osvojila publiku na izložbi u Dubaiju

Džez pevačica Lena Kovačević osvojila je publiku na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, tokom dva koncerta koje je održala u bašti Paviljona Republike Srbije pod nazivom "Spajamo istok i zapad" (East and West Connect).

Vokalna umetnica, kompozitorka i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara", nastupila je zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem.

Centralna tema nastupa bila je povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu, saopštili su organizatori Paviljona Srbije na izložbi u Dubaiju.

“Velika mi je čast što predstavljam našu zemlju na najvećoj svetskoj manifestaciji kakva je Svetska izložba u Dubaiju i zahvalna sam timu nacionalne platforme Srbija stvara na pozivu. Fascinantan je osećaj da nastupate pred ljudima koji dolaze sa svih strana sveta, a koji pođednako uživaju u našoj muzici, a posebno me je obradovalo što je koncertima prisustvovao i veliki broj naših ljudi iz Srbije”, izjavila je Kovačević posle nastupa.

Ona je ocenila da je Paviljon Srbije izuzetno originalan i svojim izgledom privlači veliku pažnju na Expou i pozvala sve koji su u mogućnosti da ga posete i osete kakav je osećaj kada se ceo svet okupi na jednom mestu.

Pesme lene Kovačević u sebi nose fuziju različitih stilova koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana.

Svetska izložba Expo 2020 Dubai, održava se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a tema nastupa Republike Srbije je: "Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Kroz atraktivan i originalan program nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja , što na samom Paviljonu, što na nekim od Expo lokacija - naši vrhunski umetnici, izvođači, muzičari, kreativci imaće priliku da se predstave celom svetu i da, kao najbolji kreativni ambasadori, predstave Srbiju.
Pogledaj vesti o: Lena Kovačević

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ujedinila istok i zapad: Lena Kovačević održala dva koncerta na izložbi "Ekspo 2020" u Dubaiju

Izvor: OkRadio.rs, 18.Okt.2021, 11:54

Pop pevačica, kompozitorka i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara", Lena Kovačević, održala je, u petak i subotu, dva ekskluzivna koncerta na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai" u bašti Paviljona Republike Srbije, pod nazivom East and West Connect. Kovačevićeva je na bini...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.