Srbija zbog krize ne ide na Evroviziju

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zbog krize ne ide na Evroviziju

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije, saopšteno je na sajtu javnog servisa. Kako se navodi, ovakva odluka doneta je iz finansijskih razloga.

RTS je saopštio sledeće:

"Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrovizije.

Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici.

Podsećamo da su iz istih ili sličnih razloga poslednjih godina, uključujući i ovu, od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na Pesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava."

RTS ne učestvuje na Evrosongu #Serbia #Eurosong2014 http://t.co/isHrtJGTHT

— RTS Vesti (@RTS_Vesti) November 22, 2013

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.