Marina Abramović: Džej Zi me je iskoristio

Izvor: B92, 20.Maj.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Abramović: Džej Zi me je iskoristio

Čuvena performans umetnica Marina Abramović tvrdi da je Džej Zi poptuno iskoristio njen lik i delo, zbog čega je danas veoma ljuta na slavnog repera.

Marinin performans “The Artist Is Present” inspirisao je repera da 2013. godine snimi spot “Picasso Baby: A Performance Art Film”. Dogovor je bio da ona njemu u tome pomogne ako on da donaciju za njen Institut.

“Veoma sam ljuta zbog toga s obzirom na to da je on prisvojio moj rad samo pod jednim uslovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – da mi pomogne u promociji instituta. A on to nije uradio”, rekla je Marina za “Spajk” magazin – “Dan pre performansa došao je u moju kancelariju, dala sam mu celu prezentaciju i rekla da mi treba pomoć oko izgradnje. A onda me je on u potpunosti iskoristio. I to nije fer”

U oktobru 2013. godine predstavnik za štampu poznatog repera je zaista potvrdio da reper namerava da da veliku donaciju za Marina Abramović Institute. Ipak, posle najave daljih poteza nije bilo.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.