Jasmin Vardimon na festivalu igre

Izvor: B92, 04.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasmin Vardimon na festivalu igre

Plesna trupa Jasmin Vardimon iz Londona izvodi 4 . maja u Sava centru predstavu ,,Justicija" u okviru Sedmog beogradskog festivala igre, čime će festival biti zatvoren.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da su zbog oblaka vulkanske prašine i zatvaranja većine evropskih aerodroma, predstave Kompanije Blanke Li iz Fracuske i trupe Jasmine Vardimon iz Londona pomerene, jer igrači tih plesnih trupa nisu uspeli da doputuju u Beograd na vreme.

Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blanke Li iz Francuske izvela je predstavu ,,Vrt uživanja" 2. maj u operi teatru ,,Madlenianum".

U predstavi ,Justicija", u koreografiji Jasmine Vardimon, nastupaju igrači Paul Blekmen, Luk Burouh, Tim Kason, Kristine Gouzelis, Viktoria Foks, Atanasia Kanelopoulu, Jun Krung Song i Jasmin Vardimon.

,,Justicija" je smela i moderna predstava fizičkog plesnog teatra, koja ponire duboko u zapadni pravosudni sistem i poziva publiku da se uključi u istrazivačko putovanje na kome se raspliću višestruke istine skrivene iza napete krimi priče.

U ponavljanju scena koje podseća na filmsku tehniku, publika posmatra radnju iz različitih perspektiva: na mestu zločina, u sudnici, u intimi sobe za grupnu psihoterapiju i, razotkrivajući niz tajni, saznaje nove strane realnosti.

Jasmin Vardimon se rodila i odrasla u Kibucu u centralnom Izraelu i igrala u jednoj od najvećih izraelskih plesnih kompanija ,,Kibuc", a 1995. godine osvojila je nagradu Britanskog saveta ,,On the Way to London" i nakon dve godine otišla je u London gde je osnovala svoju kompaniju ,,Jasmin Vardimon".

Beogradski festival igre otvoren je 9. aprila nastupom plesne kompanije Aterbaleto iz Italije, a tokom festivala predstave su izvele baletske kompanije i plesne trupe iz devet zemalja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.