Film Roma Alfonsa Kuarona dobitnik Zlatnog lava venecijanske Mostre

Izvor: Beta, 08.Sep.2018, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Roma Alfonsa Kuarona dobitnik Zlatnog lava venecijanske Mostre

Film "Roma" meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona dobitnik je Zlatnog lava, glavne nagrade 75. Medjunarodnog filmskog festivala u Veneciji - Mostri.Za Zlatnog lava ove godine se takmičilo 21 ostvarenje, a Kuaron je postao svetski poznat s filmom "Gravitacija" koji je 2013. godine osvojio sedam prestižnih Oskara američke Akademije filmskih nauka i umetnosti.Žiri Mostre kojim je ove godine predsedavao takodje reditelj iz Meksika Giljermo del Toro, prošlogodišnji dobitnik Zlatnog lava za film "Oblik vode", odlučio je da nagradi film "Roma" priču sa autobiografskim elementima, o teškom životu u Meksiku '70-tih godina.Festival u Veneciji, koji je počeo 29. avgusta projekcijom filma "First Man" američkog reditelja Dejmijena Šazela, završen je večeras dodelom glavnih nagrada.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alfonso Kuaron dobitnik Zlatnog lava za film "Roma"

Izvor: Blic, 08.Sep.2018

Crno-bela oda svojoj mladosti provedenoj u Meksiku sedamdesetih donela je Alfonsu Kuaronu Zlatnog lava za najbolji film na 75. Venecijanskom filmskom festivalu.

Nastavak na Blic...

"Zlatni lav" za ostvarenje "Roma" Alfonsa Kuarona

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2018

VENECIJA - Film "Roma" meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona nagrađen je "Zlatnim lavom" na filmskom festivalu u Veneciji, čuvenoj Mostri.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.