Princ Bruneja se oženio, slavlje traje 10 dana iako mlada nije kraljevske krvi FOTO

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 22:51

Princ Bruneja se oženio, slavlje traje 10 dana iako mlada nije kraljevske krvi FOTO

Princ Bruneja Abdul Matin oženio je verenicu, koja nije kraljevske krvi, a ceremonija kraljevskog venčanja traje deset dana.

Princ je u decembru otkrio svoju vezu i veridbu sa Anišom Isom Kalebić, 31-godišnjom ženom hrvatskih korena.

Sin sultana Hasanala Bolkija slovio je za večnog i najpoželjnijeg neženju, ali je ipak odlučio da se skrasi. Živeo je razuzdano, ali njegova drugarica iz detinjstva, Aniša, stala je na put takvom načinu života.

Aniša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je detinjstvo provela u Engleskoj, gde se i školovala. Diplomirala je na Univerzitetu u Batu nakon čega je pokrenula sopstveni modni brend.

Danas je vlasnica preduzeća za proizvodnju svile, a ima i turističku agenciju. Aniša je unuka jednog od savetnika sultana od Bruneja, a njen brat Danial je jedan od najboljih prijatelja princa Abdula. Hrvatsko poreklo ima po ocu Ivici, koji je rođen u Zagrebu, ali korene vuče sa Šolte i sa ostrva Čiovo.

Slobodna Dalmacija piše da je Ivica kao 17-godišnjak otišao iz Splita zbog Čehinje u London, ali ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, ćerku sultanove desne ruke i bivšeg ministra inostranih poslova Bruneja Pehina Datuka Ise. Sa njom je imao nekoliko dece, uključujući i ćerku Anišu. U braku su bili 19 godina, nakon čega su se razveli, a Ivica se potom ponovo oženio i dobio još dece. Pored toga, Ivica je danas vlasnik lanca italijanskih restorana Fratini koji se nalaze na Brunejima.

Među 5.000 zvanica na venčanju našli su se i članovi kraljevske porodice iz Saudijske Arabije i Jordana, kao i predsednik Indonezije Džoko Vidodo i lider Filipina Ferdinand Markos mlađi.

Princ Matin je 10. dete sultana Bruneja, najduže vladajućeg monarha na svetu i jednog od najbogatijih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kraljevsko venčanje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.