Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jan.2024, 15:30

Oženio se brunejski ‘zgodni princ’, venčanje trajalo deset dana

Brunejski princ Abdul Matin i Jang Mulia Aniša Rosnah objavili su da su se verili prošle godine Abdul Matin, brunejski princ, koji je na društvenim mrežama dobijao pohvale na račun dobrog izgleda i vojne službe, venčao se sa verenicom koja nije kraljevskog porekla, a svadba je trajala deset dana.
Princ je otkrio da se verio sa Jang Mulijom Anišom Rosnah u decembru, a objava čoveka koji je jednom prilikom proglašen za najpoželjnijeg neženjenu u Aziji iznenadila je mnoge njegove obožavatelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Mlada je unuka savetnika brunejskog vođe, sultana Hasanala Bolkijaha.
Vlasnica je modne i turističke kompanije.
Brakovi i razvodi u Srbiji u blagom porastu, kakva je situacija u regionu i Evropi Lekcije iz slomljenog srca: „Učim žene kako da prebole bivše“ A od kuma – pobeda u derbiju: Kako je košarkaš Partizana Matijas Lesor kumovao navijačkom paru Tokom ceremonije koja je održana u palati Istan Nurul Iman, princ Abdul Matin (32) nosio je svečanu odeću, a 29-godišnja mlada dugu belu venčanicu i nakit.
Među 5.000 zvanica na venčanju bili su članovi kraljevske porodice iz Saudijske Arabije i Jordana, kao i indonežanski predsednik Joko Vidoda i lider Filipina Ferninad Markos Mlađi.
Bračni par se prvi put pojavio u javnosti mašući hiljadama okupljenih iz otvorenog rols-rojsa, dok se povorka kretala kroz glavni grad Bandar Seri Begavan.
Princ Abdul Matin i Jang Mulia Aniša Rosnah pozdavljaju građane dok povorka prolazi kroz glavni grad Bruneja Princ Matin je deseto dete sultana, najdugovečnijeg i jednog od najbogatijih monarha u svetu.
Nastavnica Norliha Muhamed rekla je za agenciju AFP da je prilika da vidi kraljevski par nešto to se pruža jednom u životu.
Princ Matin je veoma aktivan na društvenim mrežama – ima 2,5 miliona pratilaca na Istagramu i još više na TikToku.
Obožavatelji su uz uzdahe dočekali fotografiju mladog para koju je postavio u novogodišnjoj noći.
„Godina 2024. počinje slomljenim srcem“, napisao je jedan pratilac, dok ga je drugi u šali nazvao „međunarodnim srcolomcem“.
Mnogi drugi su se obradovali odluci princa.
Gosti pozdravljaju branči par dok idu ka oltaru Princ nije direktni naslednik trona ali je veoma popularan.
Na interentu se može pronaći mnoštvo njegovih snimaka dok obavlja kraljevske dužnosti, igra polo ili nosi kraljevsku uniformu.
Princ je jednom nazvan najpoželjnijim neženjom u Aziji Venčanje je počelo 7. januara, a vrhunac je bila ceremonija održana u nedelju.
Islamska bračna ceremonija održana je u sredu i tada je brak formalizovan.
Toj ceremoniji prisustvovali su samo muške zvanice.
U sredu su se pojavile fotografije na kojima se vide građani na ulicama glavnog grada dok se kraljevska povorka, u kojoj su bili sultan i princ Matin, kreće ka džamiji sa zlatnom kupolom.
Princ Matin je nosio tradicionalnu belu uniformu i kapu na kojoj je odštampan dijamant.
Po završetku ceremonije, poklonio se i odao poštovanje ocu.
Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Princ Bruneja se oženio Hrvaticom, svadbeno slavlje traje 10 dana! (FOTO/VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 14.Jan.2024

Mlada je unuka savetnika lidera Bruneja, sultana Hasanala Bolkijaha i navodno je vlasnica modne i turističke kompanije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.