Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 09:41

Brnabić: Dogovor moguć, ne bih potpisala nezavisnost KiM

Predsednica Vlade Ana Brnabić veruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca i ističe da su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput Aleksandra Vučića, a da ona kao premijerka ne bi potpisala nezavisnost Kosova.
U intervjuu za Večernje novosti, Ana Brnabić je potvrdila da postoje razni pritisci na Srbiju i ocenila da se predsedniku Vučiću ne mogu davati ultimatumi i servirati rešenja.

"Njemu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS-u je stalo do Srbije, a ne do pobede na izborima. Pobedu na izborima vidimo kao način da se borimo za Srbiju, a ne kao cilj sam po sebi", rekla je Brnabićeva.
Na direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti KiM, kratko je odgovorila: "Ne".
Kako je objasnila, u ovoj fazi EU i SAD nisu rekli da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.
Brnabićeva je istakla da se Srbija zalaže da se zamrznuti konflikt reši, te da je interes naše zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU.
"Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije, jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo", rekla je premijerka.
Ocenila je da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću.
"Moguće da ćemo zbog toga propustiti istorijsku šansu koja nam se dugo neće ukazati ponovo. Ja se nadam da ipak nećemo", rekla je Brnabić.
"U javnosti ne komentarišem rad ministara"Brnabićeva je odbila da komentariše u javnosti rad ministra Nebojše Stefanovića i ideju da bi on trebalo da bude smenjen i isključen iz stranke.
"Nikada nisam komentarisala rad svojih ministara u medijima. Što se stranke tiče, stranački organi su na demokratski način glasali o položaju Stefanovića u stranci i svaki budući korak biće urađen na isti način", rekla je Brnabićeva.
Istakla je da nadležni uveliko rade svoj posao na utvrđivanju činjenica oko "akcija sprovođenih na kompromitaciji Aleksandra Vučića i da više nije dilema da je postojala paralelna struktura u MUP-u sa ciljem da se naudi Vučiću i njegovoj porodici".
"Ja zaista niti hoću niti smem da u medijima upirem prstom ni u jednog policajca, inspektora, pa ni ministra, dok se istraga ne završi", rekla je premijerka i dodala da ima puno poverenje u institucije ta da će odgovorna lica biti privedena pravdi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Ne bih potpisala nezavisnost Kosova i Metohije, dogovor moguć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2021

Predsednica Vlade Ana Brnabić veruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca i ističe da su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput Aleksandra Vučića, a da ona kao premijerka ne bi potpisala nezavisnost Kosova i Metohije...U intervjuu za Večernje novosti, Brnabić je potvrdila da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Brnabić: Moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, ne bih potpisala nezavisnost Kosova

Izvor: Danas, 16.Okt.2021

Moguć je istorijski dogovor Srba i Albanaca, ali su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput pedsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakla je za Novosti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i naglasila da ona, kao premijerka, ne bi potpisala nezavisnost Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.