Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Okt.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i patrijarh Irinej: Za Srbiju značajne veze s EU

Ministar pravde Srbije  Nikola Selaković izjavio je danas da su partijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej  i premijer Aleksandar Vučić jedinstveni u zaštiti srpske kulturne  baštine na Kosovu i obrani državnih interesa Srbije.

Vrh Srbije protivi se članstvu Kosova u UNESCO-u. No, UN-ova agencija za zaštitu spomenika kulture uvrstila je na dnevni red  sastanka u decembru točku o primanju Kosova u svoje članstvo.

Selaković je takodjer izjavio da  državni vrh, s jedne strane i vrh SPC dobro razumiju tešk  politički  trenutak  u kojem je Srbija, ali i koliko su važne  ekonomske veze Srbije sa EU i zemljama  Zapada.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vučić i patrijarh Irinej o politici i ekonomiji

Izvor: Akter, 15.Okt.2015

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da su partijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja i premijer Aleksandar Vučić jedinstveni u zaštiti srpske baštine na Kosovu i odbrani državnih interesa Srbije.."Mislim da su se razumeli, da postoji jedinstvena pozicija kada je u pitanju zaštita...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.