U Skupštini Srbije odbaciti nove uslove Evropske unije

Izvor: TvojPortal.com, 19.Jun.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini Srbije odbaciti nove uslove Evropske unije

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je danas hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi bili odbačeni, kako je naveo, novi uslovi EU u vezi sa Kosovom. Koštunica je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta ocenio da, "ako se to ne uradi neće biti kraja agoniji i mrcvarenju Srbije od Evropske unije i neće biti kraja novim uslovljavanjima, pretnjama i ucenama".


Predsednik DS S je ocenio da Evropska unija već pune četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << "neprestano ucenjuje Srbiju i za svaki novi korak u evropskim integracijama Brisel nameće nove zahteve koji imaju samo jedan cilj, a to je izgradnja nezavisne države Kosovo".
Prema njegovim rečima, za dobijanje kandidature vlasti u Beogradu su pristale na uspostavljanje granice izmedju Srbije i Kosova i dovodjenje albanskih carinika i policajaca na prelazima.
"A sada EU zarad dobijanja pregovora o članstvu nameće Srbiji nove i još gore i teže zahteve koji se odnose na razmenu predstavništava Srbije i Kosova u Beogradu i Prištini, kao i ukidanje državnih institucija Srbije u Pokrajini", naveo je Koštunica.
Prema njegovim rečima, na takve vrste ucena slobodne i suverene države i narodi odgovaraju tako što sazovu svoje skupštine i ucenjivaču daju zaslužen odgovor.
"Ako čovek drži do svoje zemlje i svoje slobode, onda nije teško reći ne i odbaciti svaki ponižavajući zahtev koji zadire u suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.
Zbog toga je neophodno da se odmah sazove Skupština Srbije na kojoj bi se razmotrili novopostavljeni uslovi Evropske unije", ocenio je Koštunica.
www.tvojportal.com

Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Nova godina,   Evropska Unija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.