List Ekonomist: Poziciju Srbije dobro opisao Corax

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List Ekonomist: Poziciju Srbije dobro opisao Corax

Teško je biti oštar prema Srbiji zbog izvoza malina u Rusiju, kad Francuska prodaje ratne brodove, ali Srbija će na kraju morati da se osloni na evropski put kako bi zaštitila svoju kandidaturu za članstvu u EU, piše britanski Ekonomist u članku pod naslovom "Podeljena lojalnost. Srbija razapeta između starog saveznika, Rusije, i EU".

List navodi da će premijer Aleksandar Vučić nastaviti da pokušava da zadovolji i Rusiju i EU, a da će mu Zapad opraštati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sve dok ne pravi probleme na Kosovu.

Srpske spoljnopolitičke dileme, navodi list, lepo su prikazane u nedavnoj karikaturi vodećeg političkog karikaturiste u Srbiji - Predraga Koraksića Koraksa: premijer Srbije Aleksandar Vučić svira klavir u isto vreme, sa jedne strane sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa druge.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.