Ivošević: Nema pravnih komplikacija za Jankovićevu kandidaturu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivošević: Nema pravnih komplikacija za Jankovićevu kandidaturu

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je danas da to što Skupština Srbije, po svemu sudeći, neće konstatovati ostavku bivšeg zaštitnika građana Saše Jankovića pre održavanja predsedničkih izbora ne bi trebalo da ima pravne posledice niti komplikacije za njegovu kandidaturu na izborima.

"Od onog dana kada je podneo ostavku i uputio je Skupštini on više nije zaštitnik građana, on više ne odlazi na posao i ne obavlja tu funkciju. Taj posao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sada obavaljaju njegovi nekadašnji zamenici", kazao je Ivošević agenciji Beta i precizirao da bi Skupština samo formalno trebalo da konstatuje taj čin.

"Ostavka je lični čin i odluka, u tom slučaju posao Skupštine Srbije je samo deklarativan", kazao je Ivošević, dodajući da to što se parlament neće izjašnjavati o podnetoj ostavci ne može da bude greh Saše Jankovića.

On je podsetio da zakonskim odredbama ombudsmanu nije dozvoljeno davanje političkih izjava, ali da je podnošenjem ostavke Jankovića na tu funkciju njegova predsednička kandidatura sada potpuno legitimna i nesporna.

Parlament pre održavanja predsedničkih izbora neće moći da konstatuje Jankovićevu ostavku na mesto zaštitnika građana.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će sutra u 13 sati raspisati predsedničke izbore i da će pauza u radu parlamenta trajati dok se ne završe ti izbori, navodeći da želi da sačuva dostojanstvo parlamenta i demokratiju.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.