DSS: Ne treba odlagati referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Ne treba odlagati referendum

KOSOVSKA MITROVICA -

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici da je u ovom trenutku referendum najbolji način zaštite interesa Srbije kao celine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Samardžić je rekao da je ultimativni zahtev vlasti u Beogradu kandidatura za članstvo u EU i da su se mogli očekivati veliki pritisci prema stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na severu Kosova pre svega uklanjanje barikada i odustajanje od referenduma.

"Još uvek se ne preduzimaju direktne aktivnosti, već se vrše posredni pritisci na predstavnike opština preko kanala i sredstava vlasti. To će verovatno izazvati zabrinutost među ljudima, ali sigurno neće izazvati drugačiju odluku skupština opština da taj referendum održe", uveren je Samardžić.

Prema njegovim rečima, ljudima na severu Kosova je jasno da odluka o održavanju referenduma može zaustaviti "poguban scenario" završetka dijaloga do kraja i priznavanjem Kosova.

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović pozvao je Srbe sa severa Kosova da "ne padaju u zamku da će Srbi sa Kosova i Metohije biti označeni kao krivci za dobijanje ili nedobijanje kandidature", jer, tvrdi, kandidaturu verovatno nećemo dobiti", rekao je on.

"Ništa ne gubimo nedobijanjem kandidature, a mnogo možemo izgubiti ako se referendum bude odlagao, dodao je Jovanović.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je danas izjavio da neće biti odlaganja referenduma, koji je u četiri srpske opštine na severu Kosova zakazan za 14. i 15. februar, sve "dok neko iz Vlade Srbije ne dođe i odbornicima argumentovano ne dokaže da referendum u ovom trenutku ne treba održavati".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS protiv odlaganja referenduma

Izvor: B92, 20.Jan.2012

Kosovska Mitrovica -- Slobodan Samardžić rekao u Kosovskoj Mitrovici da se vrše posredni pritisci na predstavnike opština na severu KIM kako bi odustali od referenduma...Samardžić je rekao da je ultimativni zahtev vlasti u Beogradu kandidatura za članstvo u EU i da su se mogli očekivati veliki...

Nastavak na B92...

DSS protiv odlaganja referenduma

Izvor: RTS, 20.Jan.2012

Referendum, u ovom trenutku, najbolji način zaštite interesa Srbije kao celine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izjavio potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić...Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić izjavio je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici...

Nastavak na RTS...

Sever Kosova spreman da se nagodi?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2012, 13:05

Kako se bliži datum održavanja referenduma na severu Kosova pojačava se i "diplomatska aktivnost" na relaciji Kosovska Mitrovica - Beograd. Prema informacijama do kojih su "Vesti" došle u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, čelnici ovih opština mogli bi da odustanu od najavljenog referenduma,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.