Peščana oluja iz pustinje opustošila Feniks u Arizoni

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peščana oluja iz pustinje opustošila Feniks u Arizoni

Na video snimku postavljenom na Jutjub zabeleženo je kako vozač na dumu u grdu Feniksu u Arizoni (SAD ) praktično ulazi iz dana u mrklu noć, odnosno u oblak prašine velike peščane oluje, koja je u utorak predveče pogodila ovaj grad i pomračila njegovo nebo.

Jaka peščana oluja iz pustinje brzo se spustila na područje grada Feniksa, drastično smanjivši vidljivost, čupajući drveće i rušeći dalekovode, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su hiljade stanovnika ostale bez struje.

Prema saopštenju lokalne meteorološke službe, oblak prašine je dostizao visinu od gotovo dve milje (3,2km), a oluja je došla preko oblasti Takson i preko pustinje i prohujala je preko grada kao talas.

Za ovu vrstu oluja korsti se i arapski naziv habob, i javljaju se u skoro svim predelima sa suvom klimom, od Blsikog istoka do američkog jugozapada.

U SAD su oluje najčešće u delovima Arizone, Nju Meksiku i Teksasu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi snimci peščane oluje koja opustošila Feniks

Izvor: Blic, 07.Jul.2011

Na video snimku postavljenom na Jutjub zabeleženo je kako vozač na dumu u grdu Feniksu u Arizoni (SAD ) praktično ulazi iz dana u mrklu noć, odnosno u oblak prašine velike peščane oluje, koja je u utorak predveče pogodila ovaj grad i pomračila njegovo nebo...Jaka peščana oluja iz pustinje...

Nastavak na Blic...

Vožnja u sred peščane oluje, dan se pretvorio u mrkli mrak, svetla se vide samo kad se kola mimoilaze

Izvor: Moto.rs, 07.Jul.2011

Pre nekoliko dana svet je obišla informacija da je grad Phoenix u Arizoni pogodila peščana oluja koja je izgledala kao da je počeo smak sveta. Međutim, stanovnici ovog grada i cele Arizone su navikli na ovakve prirodne nepogode i smatraju ih običnim prirodnim nepogodama. Oluja koja je neki...

Nastavak na Moto.rs...

Ovako izgleda kad vas "proguta" peščana oluja

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2011

Snažna peščana oluja koja je juče zadesila Feniks prekrila je grad i okolna područja gustim oblakom prašine i znatno smanjila vidljivost. Na videu koji je osvanuo na Jutjubu automobil se približava ogromnom oblaku prašine i ulazi u njega. Dan se odednom pretvara u noć dok vozač na momente bukvalno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.