Odblokiran YouTube

Izvor: B92, 27.Maj.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokiran YouTube

Pakistanska vlada, koja je pre nedelju dana blokirala YouTube, danas je odblokirala neke delove tog sajta.



Photo : openDemocracy/ Flickr

YouTube, kao i Facebook dan pre toga, blokiran je zbog toga što se na njemu nalazi "bogohulni sadržaj". Uprava za telekomunikacije Pakistana, koja je blokadu najavila, tada nije naglasila koji je to sadržaj, a sajt je blokiran u potpunosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Deblokada", sa druge strane, nije potpuna, pa su sadržaji za koje se smatra da narušavaju verski sklad i dalje nedostupni u Pakistanu.

Sekretar za informacione tehnologije ove zemlje, Nagvibula Malik, rekao je da je pogrešno blokirati sajtove u potpunosti, ali da sporni sadržaj mora da ostane blokiran.

Sud u Pakistanu blokirao je privremeno i Facebook do 31. maja, kada je predviđeno da se sasluša mišljenje Islamskog foruma advokata, ali je Malik najavio da će i Facebook, osim spornih stranica i grupa, biti odblokiran.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.