Jutjub planira da uvede plaćanje pretplata

Izvor: S media, 17.Dec.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jutjub" planira da uvede plaćanje pretplata

Popularni sajt za razmenu video sadržaja "Jutjub" planira da uvede plaćanje pretplata za odredjene usluge, kako bi podstakao medijske kompanije da mu dodeljuju licence za TV emisije ili novije filmove u integralnoj verziji, izjavio je jedan od rukovodilaca "Jutjuba" Dejvid Jun.

Paralelno sa kratkim sekvencama iz amaterskih video snimaka, koji predstavljaju najveći deo njegove ponude, "Jutjub" nastoji da poveća ponudu vezanu za sadržaje obuhvaćene zakonima o >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << emitovanju u integralnoj verziji i da udvostruči aktivnosti vezane za reklame, prenela je agencija Rojters.

"Ukoliko bismo jednostavno nastavili da se usmeravamo na naš reklamni model, to bi bilo dosta za stvaranje dovoljnih mogućnosti za veće prihode", istakao je Jun.

Medijski giganti zaziru od potpisivanja ugovora o emitovanju svojih sadržaja na "Jutjubu" zbog još velike piraterije, ističu analitičari, koji smatraju da je to jedna od dve "kočnice" koje ovaj gigant ima u svom modelu privredjivanja.

Drugi problem je u tome što "Jutjub" ne uspeva da unovči na odgovarajući način kolosalni broj korisnika (125 miliona mesečno), uprkos inicijativama vezanim za reklame i nove načine komunikacije. Osim toga, oglašivači ne odobravaju da se njihove reklame pojavljuju na ilegalnim video sadržajima.

Uprkos potpisivanju ugovora o podeli prihoda sa nekim filmskim studijima i TV kanalima, "Jutjub" danas želi da ide dalje kako bi korisnicima ponudio bogatije i novije sadržaje i na taj način stvorio veći reklamni prihod.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.