Dačić se izvinio,uhapšeni policajci

Izvor: B92, 28.Jun.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić se izvinio,uhapšeni policajci

Beograd -- Uhapšeni policajci koji su snimljeni kako zlostavljaju romskog mladića. Ministar policije Ivica Dačić se izvinio maltretiranom Danijelu Stojanoviću.

Stojanović je pre četiri godine bio žrtva policijske torture, koja je zabeležena i okačena na internet stranicu Youtube.

Dačić je, nakon razgovora s Danijelom i njegovim ocem, rekao da su dvojica aktera tog događaja uhapšena i da su protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njih podnete krivične prijave, a treći policajac će, kako je rekao, biti procesuiran.

Dačić je poručio da će uslediti smena, kako je rekao, svih odgovornih koji su u to vreme bili na rukovodećim funkcijama.

Ministar je kazao da on ne dovodi u pitanje to da li je neko nešto uradio već da policija ne može da reaguje na način koji se vidi na video zapisu.

"Takvo postupanje je nanelo veliku štetu policiji", rekao je Dačić istakavši da je njegov cilj da štiti policiju, ali i građane od postupanja policije na način koji nije u skladu sa zakonom.

Podsetimo, sporni snimak objavljen je na Jutjubu, a nastao je 2007. Na njemu se vidi kako policijski službenici maltretiraju i tuku romskog mladića, koji je u ponedelajk za "Blic" ispričao da je ta "tortura" trajala dva sata.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni policajci koji su maltretirali Roma, Dačić mu se izvinio

Izvor: Blic, 28.Jun.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su uhapšena dva policajca, osumnjičena za maltretiranje mladića romske nacionalnosti, i da će protiv njih biti podnete krivične prijave. ..Ivica Dačić izvinio se danas Danijelu Stojanoviću, koji je pre četiri godine bio žrtva...

Nastavak na Blic...

Policajci uhapšeni, Dačić se izvinio tučenom

Izvor: Mondo, 28.Jun.2011

Protiv policajaca osumnjičenih za maltretiranje mladića romske nacionalnosti, koji su lišeni slobode, biće podnete krivične prijave.

Nastavak na Mondo...

Uhapšeni policajci - batinaši

Izvor: Večernje novosti, 28.Jun.2011

Ministar policije izvinio se pretučenom Danijelu Stojanoviću i njegovom ocu. Dačić: Ovo ne sme da se ponovi. Stojanović: Nisam se bojao da kažem istinu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.