Čečenski terorista prepušta vođstvo mlađima

Izvor: Glas javnosti, 03.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čečenski terorista prepušta vođstvo mlađima

MOSKVA - Lider čečenskih separatista Doku Umarov, koji je preuzeo odgovornost za martovski napad na podzemnu železnicu u Moskvi kada je poginulo 40 ljudi, objavio je u video snimku postavljenom na Jutjubu (YouTube) da ima nameru da se povuče sa funkcije.

Umarov, koga Rusija i SAD smatraju teroristom, rekao je u snimku da će prepustiti vođstvo mlađem i energičnijem zameniku.

Nije moguće proveriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << autentičnost snimka, a vebsajt naklonjen separatistima u ruskoj republici Čečeniji danas ne funkcioniše.

Umarov (46) postao je 2006. takozvani emir kavkaskog emirata, što je najviša funkcija u ruskom, pretežno muslimanskom regionu severnog Kavkaza. On je preuzeo odgovornost za nekoliko nedavnih terorističkih napada u Rusiji.

Čečenski separatisti se zalažu za nezavisnu, šerijatsku državu.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.